Sunday, September 14, 2014

Cabaran 30 Hari/Hari 14:Cerita Kasut Saya


Assalamualaikum


Since masih student, aku lebih prefer kasut yang jenis sarung dan bertutup ala ala loafer sebab lecturer kadang kadang sangat mementingkan dress code dan smart casual. So kasut bertutuplah yang paling sesuai dan senang pakai. Tapi sejak sem baru ni, alhamdulillah semua lecturer tak pentingkan pon dress code.


CERITA KASUT ACUYUHAN 



#LOAFER

Tak dinafikan kebanyakan kasut aku dari sem 1 memang banyak jenis loafer sebab senang pakai dan selesa. Loafer pon kena tengok jenis tumit macam mana sebab kalau tumit nipis sangat sampai boleh rasa lantai pon aku tak suka sebab aku senang sakit tumit kalau banyak berjalan. So prefer yang ada tumit sikit tapi bukan wedges.




#WEDGES

Sekarang aku tengah berjinak jinak nak pakai  kasut tinggi sikit sebab aku tahu kebanyakan interviewer lebih suka wanita berkasut tinggi untuk lebih nampak konfiden kan. Tapi sebagai permulaan mestilah biasakan diri dengan kasut wedges dulu sebab takut nak pakai kasut tumit tinggi halus tu.




#SANDAL

Sandal pon layan juga sebab nampak lebih santai kalau nak pergi berjalan dan cute.


Aku kalau nak beli kasut memang lama sebab aku akan tengok dia punya tapak dulu. Sebab aku lebih suka tapak getah yang tak berbunyi. Sebab tak selesa la kalau pakai bunyi bunyi, nanti semua orang pandang. Satu lagi aku lebih suka kasut yang bukan kain atau baldu sebab cepat rosak kalau kena air dan tak berapa suka kasut yang buka depan sikit sebab rasa kasut koyak depan. ^-^

Apapon lain orang lain style kan. Ok Thanks for read.

1 comment:

Sal Bee Yah said...

peminat kasut crocs ye..hehe