Wednesday, September 17, 2014

Cabaran 30 Hari/Hari 17:5 Perkara Yang Anda Rindukan


Assalamualaikum


Belek belek post rupanya ada lagi cabaran yang tertinggal minggu lepas. Duduk kolej ni bila berjauhan dengan famili boleh katakan semua saat saat di rumah best dan rindu pulak. Bila di uni, saat saat bersama kawan kawan pon bahagia saja rasa terutamanya saat saat manis dan berjalan bersama sama.


PERKARA YANG ACUYUHAN RINDUKAN



#ARWAH WAN

Bila teringatkan wan, rasa rindu sangat, rasa menyesal sangat sebab tak dapat bersama wan masa saat akhir. Rindu sangat wan sebab wanlah lelaki yang hebat bagi aku dalam mendidik anak anaknya dan cucu cucu nya. Suka sangat bersembang dengan wan sebab orang tua tua ni banyak cerita dan pengalaman dulu dulu,




#CATSITTER

Rindu nak main, bergurau dan jaga kucing kucing, rindu nak hantar pergi veterinar semua..




#BABYSITTER

Yang paling rindu mestilah pengalaman menjaga budak di taska dan di rumah. Sangat best main dengan baby dan budak budak kecik sebab dorang ni suka sangat bercerita. Suka mandikan, pakaikan baju, tidurkan dan macam macamlah. Tapi seriously letih dan seronok.




#FAMILY ANGKAT

Buat masa ni, aku ada 4 keluarga angkat antaranya di Panching, Kuantan, di Dungun, di Pontian, dan di Bukit Mertajam. Best sangat join program dan dapat berkenalan dengan orang baru disamping menjaga hubungan silaturrahim.




#BEST MOMENTS

Yang terakhir mestilah saat saat manis dan pahit bersama kawan kawan dan keluarga aku. Rasa seronok sangat bila kita dihargai dan diingati. Saat saat pahit pon best sebab dengan itulah kita boleh memperbaiki diri untuk lebih mesra dalam menjaga hubungan dengan kawan dan keluarga.

OK Thanks for Read. Be Happy ya

2 comments:

Nurzakiah Hanum said...

wish u luck

aizamia3 said...

Rasa bahagia kan bila dapat bersama insan2 yang kita sayang..
Moga mereka semua sihat selalu hendakNYA.