Wednesday, September 24, 2014

Cabaran 30 Hari/Hari 24:Rumah Impian Anda


Assalamualaikum


Rumah impian aku banyak, kalau ikutkan semua rumah yang cantik dekorasi luar dalam semua aku suka sebab suka tengok hiasan tapi tak pandai hias. So jawapannya tak payah hiasla rumah even bilik aku pon tak secantik kawan kawan yang suka menghias, fuh rajin sangat. Cukupla rumah tu selesa dan simple.


RUMAH IMPIAN ACUYUHAN


#BERDEKATAN STADIUM

Since aku ni jenis malas nak bersukan terutamanya bila di rumah, so aku prefer rumah yang dekat dengan stadium/gym/kompleks sukan sebab dapat influence aku untuk mengamalkan aktiviti sihat setiap pagi atau petang sebab dekat kampus rajin beriadah tapi bila dirumah terus hanyut kerajinan tu. Mana tahu bila tengok orang berjoging depan rumah, terus timbul rasa nak jogging sama.










#BERDEKATAN KOLAM RENANG

Kalau ikutkan sesetengah tempat banyak sangat kompleks sukan, tapi jarang sangat ada kompleks renang kan. Aku suka tengok orang berenang tapi tak reti sebab tak pernah cuba, so mana tahu kalau rumah dekat dengan kolam renang dapat naikkan semangat untuk belajar berenang sebab sukan renang la yang paling banyak menggunakan pergerakan mental dan fizikal. 






Dekat UTM tak pernah lagi masuk kolam renang sebab kena ada baju renang sendiri, so nanti nantilah try sebelum habis belajar. Best kan kalau kita pandai berenang sebab kalau kita tercampak dalam laut pon at least kita boleh survive

OK Thanks for Read. Lepas ni kelas pukul 4 pm

3 comments:

Ania said...

Blognya keren! Apa Anda mau mengembangkan dan mempromosikan blognya lagi? Kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya. Kami tidak terhapus filenya dengan waktu batas. Coba servis kami tanpa registrasi:)

Hafiz Hafizol said...

hey saya tak pandai berenang haha

Adinda Baizura Mazlan said...

Anda ditag http://cerita-adindabaizuramazlan.blogspot.com/2014/09/liebster-award.html