Monday, September 29, 2014

Cabaran 30 Hari/Hari 29:Bunga Kegemaran dan Ertinya


Assalamualaikum


Erm tak sabarnya nak habis Cabaran 30 Hari sebab rasa macam diri ini terbeban nak kena update selalu tapi bagus juga sebenarnya at least dapat naikkan trafik blog dan dapat disiplinkan diri. Cakap pasal bunga aku sebenarnya tak tahu suka bunga apa sebab bagi aku semua bunga cantik terutamanya bunga konvo.


BUNGA KEGEMARAN ACUYUHAN DAN ERTINYA




#CARNATION

Aku tak pernah ambil tahu pasal jenis bunga dan ertinya sehingga lah aku baca novel Rindu Semalam, salah satu watak mengisahkan perniagaan Espariza Florist dimana heroinnya sangat suka bunga Carnation. Dari situ aku start tertanya tanya bunga carnation tu apa rupanya Bunga Teluki dalam bahasa melayu.




So since itulah first jenis bunga yang aku tahu selain bunga kebangsaan, so aku consider itu bunga kegemaran aku sebab bunganya sangat cantik dan simple. No wonderlah zaman sekarang banyak jual carnation crepe flower sebab senang nak bentuk dan warna warni. Kalau tak dapat fresh carnation pon, carnation crepe flower pon ok.






Suka sangat tengok jenis jenis gubahan bunga carnation memang kreatif dan cantik. Bestnya kalau wedding nanti or event event punya dekorasi, goodie bag, handbouqet, kek dan lain lain semua berasaskan bunga carnation kertas. Murah pon murah, cantik pon cantik dan yang penting tahan lama bolehla buat kenangan.




See? even hiasan cup cake pon ada bunga carnation, bestnya. Bagi aku tak tahulah erti bunga carnation ni apa sebab bagi aku cukuplah kalau sekadar ada bunga sebagai hiasan. Tapi yang pastinya bunga carnation memang ramai suka sebab senang nak lukis, senang nak gubah dan semuanya menyenangkan lah.

OK Thanks for Read. Good Night

2 comments:

suka suka said...

Assalam..Bunga ni memang cantik...

Hafezdzullah Hassan said...

Great...Thanks coz following me!