Sunday, September 28, 2014

Makan Angin di Tanjung Balau


Assalamualaikum


Lepas kami lepak di Batu Layar, kami pergi pula Tanjung Balau untuk solat zohor dan picnic tengah hari pula di sana. Nak masuk Tanjung Balau, ada Muzium Nelayan dan senibina lain. Tanjung Balau ni macam tempat peranginan sebab kalau nak mandi macam malu sikit sebab terbuka dan ramai orang, nasib baik kami dah puas mandi di Batu Layar.


surau Tg Balau
















Disebabkan kekangan masa, kami tak dapat nak pergi dekat area batu dan perahu kat hujung tu sebab kalau ikutkan kami tak plan pon nak pergi Tg Balau, tapi dah alang alang sampai Kota Tinggi so pergi sajalah. Then dalam pukul 3 kami bergerak pulang ke UTM dan sampai lebih kurang pukul 5 petang.




14 of us

Sekali imbas, Tg Balau ni macam Teluk Chempedak dekat kuantan sebab banyak pasangan pasangan yang datang. Tapi yang aku perasan angin pantai dekat Johor ni tak sekuat angin pantai timur. Kalau dekat tempat kami, angin sepoi sepoi bahasa siap boleh faham angin cakap apa sebab kuat sangat. Anyway, bestlah pantai sini sebab dapat hang out dengan kawan kawan sebelum cuti raya haji.

OK Thanks for read.

2 comments:

zarulfarhana said...

Nmpk cntik ja pantai tu

Sal Bee Yah said...

cantiknya pantai tu...tapi macam tak ramai orang mandi je...