Wednesday, October 15, 2014

TRIP: Singapore Pt3


Assalamualaikum


Lepas kami pergi ke Resort World kami pergi pula melawat Merlion Park dan Esplanade. Sepanjang perjalanan kami ke sana memang best sangat di hiasi bangunan bangunan indah yang tinggi terutamanya Marina Bay. Cantik dan unik sangat bangunan tu tapi tak dan naik bergambar di atas. So hanya mampu melihat dari jauh.














tired face

Time kami pergi Merlion Park seriously padat gila orang. Kalau boleh time nak bergambar dengan singa muntah tu, rasa macam nak tahan saja orang jangan photobomb gambar kita. Disebabkan padat oranglah, kami tak dapat berlakon dengan singa tu pelbagai gaya. Time tu jugalah ada sekumpulan orang dengan pelbagai gaya animasi baju dari Jepun, memang comel dan seksi.


Area nak ke Merlion Park, kami akan lalui Esplanade sekitar tu.








Taman Esplanade ni cantik penuh dengan kesenian inggeris nya dan nyaman. Suka tengok jambatan dan bot bot sekitarnya rasa macam dekat western sangat dengan pelancongnya mostly mat salleh. Lepas tu kami kembali pula ke Pulau Sentosa, bersambung next entri nanti.

OK Thanks for Read. Selamat Malam

4 comments:

safurara said...

dulu g singapore.x sempat nk jalan2 sini.nt boleh g lagik =)

zarulfarhana said...

Bestnya dpt g Singapore

SalbiahM said...

langit cam gelap je...nak hujan ke?

Cinta Zakirah said...

Bestnya p Singapura..