Wednesday, December 31, 2014

TRIP: Universal Studio Singapore Pt3


Assalamualaikum


Trip USS Pt1
Trip USS Pt2


Sebenarnya entri ni dah tak ada kaitan dengan uss dah, tapi disebabkan geram tengok kecomelan dan kecantikan kedai ni membuatkan rasa nak buat satu lagi entri untuk benda yang comel comel ni. Lepas kami habis main, kami singgah di kedai souvenir dekat sentosa nak tengok tengok antaranya di:


CANDYLICIOUS










Memang sangat comel hiasan dalamannya dengan warna warninya, harga pon berpatutan, siap ada jualan penghabisan stok lagi. Tempting sangat 


HERSHEYS


Kedai ni wajib masuk bagi penggemar coklat, masuk masuk kedai terus semerbak bau coklat, sangat sedap dan terliur. Harga pon murah tapi confuse tak tahu halal ke tidak.










Bukan setakat makanan, turut menjual barangan lain dengan tema coklat atau candy seperti baju, beg dan lain lain.




Bagi aku, harga dekat uss dan semua kedai dekat tempat perlancongan memang agak berpatutan kalau ikut dollar. Berbanding dengan negara kita, kalau kat tempat pelancongan bukan main lagi mahal. Tiket masuk USS dalam 74 dolar bersamaan hampir RM200 jugalah. Kami pergi sini guna harga pakej orang lain untuk cuti sekolah dalam RM187.


TQ Cath sudi teman

hai Bear, kita dah dapat pergi USS ;)


Akhirnya pukul 8.30 malam kami bertolak pulang ke UTM dan sampai dalam pukul 11.30 malam dan terus makan kat kedai sebab seharian tak makan makanan berat. Untuk siapa yang baru pergi ke tempat baru, disarankan ambil dulu pamplet yang disediakan untuk memudahkan kita merancang perjalanan kita.

Thanks for read ;) :)

2 comments:

Adinda Baizura Mazlan said...

Jom join segmen ABM jom!

http://cerita-adindabaizuramazlan.blogspot.com/2014/12/segmen-bloglist-cerita-adinda-baizura.html

zarulfarhana said...

alang2 dah dekat better pegi kan..syoknya