Thursday, January 1, 2015

My Study Week


Assalamualaikum


SELAMAT TAHUN BARU 2015!!!


Tahun baru ni terus rasa umur dah macam hakak hakak sangat sebab dah 23 tahun, padahal baru sambut birthday yang ke 22 bulan lepas. Inilah untungnya siapa yang terberanak lewat tahun, sebab dapat feeling feeling muda. Nak cerita sekarang tengah musim exam, so cuti study week lepas kami kadang kadang pergi study di Perpustakaan Raja Zarith Sofia (PRZS)


PRZS perpustakaan kedua selepas Perpustakaan Sultanah Zanariah (PSZ). Bagus sangat ada PRZS ni sebab at least kalau nak pergi library tak adalah kena pergi library jauh, sebab asrama kami agak hujung dan jauh daripada pusat UTM. Tapi memang ramai oranglah sebab dekat sini wifi laju, tenang sambil mengadap flora di luar tingkap sebab tingkap transparent.





ground floor




Susun aturnya pon cantik dan menarik, plug pon dekat dan banyak. Tapi tetap ada kekurangannya sebab masih baru kan. Tapi satu saja yang aku tak tahan kalau duduk sini sebab sejuk sangat, serius rasa macam nak ke tandas selalu, nasib baik toilet setiap aras ada. Aku tak boleh betul sejuk sejuk nanti bukan study pon, tidur saja. haha


third floor


second floor






PRZS ni 4 tingkat, tapi jenuhla nak panjat tangga sebab lif tak boleh guna lagi, padahal tingkat 4 lah yang paling privacy. Satu lagi, since PRZS ni baru, kalau datang lambat memang ramai oranglah dan tak ada tempat khusus sebab kurang meja individu dan lebih kepada santai dan perbincangan padahal student lebih suka duduk sendirian.




Walau apapun tetap best sebab lebih aman dan yang penting wifi laju,. Haha. Ok Good Luck Exam

K thanks for read

1 comment:

Fadzi Razak said...

Ya Allah cantiknya library ni. Kalau datang tiap2 hari pun sanggup.