Sunday, February 15, 2015

Life Update IV


Assalamualaikum


Alhamdulillah sekarang baru tahu perasaan orang kerja macam mana, baru tahu pengorbanan ayah kerja setiap hari demi menampung keluarga. Rupanya letih sangat kerja ni, kena bangun awal lepas tu pukul 5 baru boleh balik. Balik balik rumah rasa penat saja memang fikir nak tidur dan cepat nak habiskan praktikal ni.


Betul kata orang bila kita dah kerja, kita akan merindui zaman kita belajar dulu. Serious zaman belajar lagi best dan tak letih macam kerja. Alhamdulillah sekarang ni aku dah mula berjinak-jinak dengan dunia perniagaan pakaian. Since kami baru nak mula bertapak, so kami 4 orang decided nak buat perniagaan pakaian bersama-sama.


Untuk permulaan kami lebih fokus kepada SKIRT MAXI CHIFFON sebab kami memang suka pakai skirt. Alhamdulillah mendapat sambutan menggalakkan dan kemudian kami selangkah ke hadapan lagi dengan menjual CANDY BLOUSE CHIFFON yang sangat sesuai digayakan dengan skirt maxi chiffon ataupun jeans.



CANDY CHIFFON BLOUSE (size M)
fits L and small XL

Material: chiffon full lining

Measurement (inch):
Shoulder : 14'
Breast : 40'
Hip : 46'
Length : 28'
Arm length : 23'
Armpit : 20'

PRICE
COD : RM35 (Bandar Kuantan)
Postage : RM35 exclude postage

***Beli 3 helai RM100 exclude postage



PLEATED BLOUSE (size XL)
fits from L - XL

Material: cotton silk

Measurement (inch):
Shoulder : 17'
Breast : 42'
Hip : 46'
Length : 27'
Arm length : 23.5'
Armpit : 22'

PRICE
COD : RM35 (Bandar Kuantan)
Postage : RM35 exclude postage

***Beli 3 helai RM100 exclude postage



CHIFFON MAXI SKIRT

MATERIAL : Chiffon crepe with full jersey lining (high quality chiffon)

SIZE
Height : 110cm (fit up to 175cm person)
Waist : 24 - 40 inch (fit S until XXL)

PRICE
COD : RM35 (Bandar Kuantan)
Postage : RM35 exclude postage

***Beli 3 helai RM100 exclude postage


Setakat ni kami banyak ambil peluang untuk buka booth kalau ada karnival atau apa apa event area kuantan. Macam hari tu, kami buat CAR BOOT SALE di Taman Kerang dan Pantai Balok. Tak sangka ramai orang kuantan suka pakai pakaian sopan skirt dan blouse.


Car Boot Sale Taman Kerang


My Sis di Car Boot Sale Pantai Balok

Since sekarang tengah praktikal, so memang banyak pakai blouse dan skirt sebab senang sikit nak bergerak. Alang alang nak promote sekali dekat colleagues. Hehe. Mula mula pon tak pandai nak match kan skirt dengan baju apa. Long sleeve, kemeja pon boleh asalkan baju tu memang padan dengan kita dan tak labuh sangat. sebab kalau labuh tak match dengan skirt.





Sangat selesa pakai blouse chiffon sebab material tak melekat dan rasa macam bebas sangat bergerak. Aku pakai saiz M dan itupon besar aku pakai. Kalau berminat bolehlah follow dan wassap no di page bawah ini ye. Facebook pon ada, telegram pon ada.



Ok. Thanks for read.

1 comment:

Wandee Rach Inta Thomas said...

Hi there! Nice blog you have there . Maybe we could follow each other ? :) Anyway, followed you blog , hope you could follow me too so that we can get to know each other/

Do support my latest video to be in the running to win the LAZADA contest ! :)

https://www.youtube.com/watch?v=50inu2foBCI

So what would you purchase on Lazada? Discounts are MAD over there.And together with that, get your DISCOUNT CODES AT MY BLOG!
Read more at : http://www.wandeerach.com/2015/02/top-5-items-ill-purchase-from-lazada.html