Saturday, February 28, 2015

My Brother's Big Day


Assalamualaikum


Bersambung kisah kenduri abangku ya. Selepas acara akad nikah berlangsung lepas solat jumaat di rumah pengantin perempuan, maka esoknya berlangsunglah kenduri belah perempuan di Tg Karang Selangor. Baru tahu yang majoriti penduduk Tg Karang kebanyakannya berasal daripada jawa termasuklah keluarga pengantin perempuan.


Since majlis berlangsung masa perayaan cuti Raya Cina, maka kad kahwin pun haruslah bertemakan warna merah. Yang bagusnya kad kahwin belah perempuan siap ada gambar parents pengantin perempuan lagi, biasanya gambar pengantin kan. Baguslah satu tindakan yang bijak untuk menghargai mak ayah kita.




Majlis berlangsung pada pukul 12 tengah hari, memang bawah sinaran mataharilah kami anak beranak berjalan mengiringi pengantin. Tema belah perempuan warna oren dan biru. Cantik juga kombinasi warna ini since inilah first time tengok tema warna ni,




Sampai sampai kenduri terus acara ambil gambar bersama sama. Then, makan jamuan.




pengantin bersama mak ayah ku

makan beradab




bersama mak ayah

Time berarak ke kenduri, kami bawa sebakul lolipo bunga yang digubah oleh mak saudara. Nice pula tengok lolipon bunga ni, nampak simple tapi kenapalah aku tak pernah terfikir nak buat benda ni. Semua hantaran untuk perempuan mak dan kakakku yang gubah.


lolipop bunga

Ok insyAllah dalam bulan 3 nanti kenduri di rumah kami belah lelaki pula. Ok doakan semuanya berjalan lancar ye.

Ok Thanks for read

2 comments:

MiQHNuR said...

Amiin, smoga berjalan lancar yaa...
salam kenal yaa, jangan lupa untuk mampir d blog MiQHNuR juga donk. Hehehe...

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)