Sunday, April 12, 2015

RECIPES : Chili Flakes


Assalamualaikum


Kadang kadang kalau makan Domino Pizza mesti terfikir macam mana nak buat Chili Flakes. Padahal senang saja cuma menggunakan cabai kering saja. So minggu lepas akak aku ada try nak buat sebab sedap juga kalau makan dengan lasagna atau shepherd pie, tak lah rasa plain sangat kan. So trylah buat rupanya banyak cara nak buat Chili Flakes antaranya yang kami buat hari tu 3 cara seperti di bawah.




Kaedah membuat CHILI FLAKES:


1) Goreng garing tanpa minyak

2) Bakar dalam oven sekejap

3) Jemur tengah panas


Rasanya yang paling senang dan cepat masuk dalam oven sajalah. Tapi jangnlah lama sangat. Lepas dah buat salah satu 3 kaedah ni, boleh masuk dalam blender dan kisar kasar. Sedap dimakan bersama makanan yang berasaskan cheese dan susu.


SIAP!!!


makan bersama lasagna

OK Thanks for Read. Pen Off

4 comments:

TunSha Ayunie said...

Sha suka sangat chili flakes ni... kalau goreng dengan sotong pun pun Sha letak gak... best best...

Oneyani Deankayree said...

perghh dah mcm dominos punya dah.. hehe

Unknown said...

X basuh dulu ke ?

Unknown said...

X basuh dulu ke ?