Sunday, February 7, 2016

CIMB Training Centre


Assalamualaikum

Awal bulan Januari lepas, batch kami dikehendaki untuk menghadiri kursus di Akademi CIMB Putra di Bangi selama 2 minggu. Fuhh memang lama gila sepatutnya seminggu saja, tapi aku dan beberapa kawanku terpilih untuk seminggu lagi program di sana. Memang best lah training di sana tapi sangat sangat mencabar dan mengantuk, maklumlah banyak talk dan praktikal semua lah. Penginapan dan makan minum semua dah memang disediakan. First masuk bilik memang kagun, sebab bilik cantik sangat, bilik air pula di luar dan sangat bersih. 

Since aku sampai awal, maka ambillah dulu gambar dalam dan luar bilik. Makan pula sangat cukup, 5 kali sehari.


1 bilik kongsi 2 orang





Kelengkapan mandi pon dah memang disediakan antaranya cotton bud, toothpaste, toothbrush, soap semua.


toilet

Sepanjang training di sana, makan memang menggunakan kupon yang disediakan. Makanan sangat sedap, makanan sampingan pon turut disediakan contoh macam bubur, mihun tomyam, mi dan lain lain.


kupon makan

Petang petang lepas habis classroom training boleh pergi beriadah sama ada main bola, ping pong, skuash, badminton, gym ataupun berenang. Tapi kami cuma sempat main ping pong sebab jadual training yang sangat pack. 9 pagi hingga 6 petang training. Then lepas tu ada assessment yang perlu dibuat. Assessment pula wajib lulus, kalau tak jenuh lah nak ulang lagi. Dobi pon ada juga disediakan.


pool

our batch. Goodluck semua

groupmate

Then after 2 weeks training, we were assigned to different branch at Klang Valley area. So sekarang dah 3 minggu kami survived dan insyAllah akan datang. Sebenarnya banyak lagi cerita nak dikongsi, tapi haritu memang tak bawa laptop, so banyak post tertangguh. 
Happy Lunar Year :)

3 comments:

Aienienka Peter said...

best dapat gerak macam ni kan?

lia ummiirfan said...

nampak cosy biliknya.. best.. :))

Cik Kyra said...

kos apa adik ambil?