Tuesday, April 5, 2016

Makan Culture


Assalamualaikum


Ahad lepas, kami pergi AEON BIG Wangsa Maju teman kawan pergi beli barang dapur, so sebelum beli barang kami isi perut dulu di Makan Culture sebab tertarik dengan promo Bajet Lunch yang disediakan oleh restoran ini iaitu Bajet Saving + free drink. Tak disangka rupanya tak adalah mahal sangat dan agak murah rupanya sebab Makan Culture ni memang tak kenakan servis tambahan pon kepada pelanggan mereka, Disebabkan tiada caj perkhidmatan dan merupakan self service, so lepas kita pilih menu, kita dikehendaki order makanan sendiri di kaunter, dan terus buat pembayaran. Sudu garfu, sambal semua disediakan di depan dan boleh ambil sebanyak mana.


menu




sudut layan diri boleh ambil sambal, sudu dan refill air




Kami ordered:

Tom Yam Rice = MYR 14.90
Vietanamesse Beef Pho = MYR 12.90
Sparkling Lime Mint = Free
Sparkling Lime = Free

Total = MYR 27.80


Setiap set bajet ni memang free air, so kami ordered air set Sparkling Lime. Air macam macam jenis ada tapi yang dalam menu saja.


set tom yam dan nasi putih

mine. Kuey tiow vietnam

Ingat petang tu teringin nak makan nasi, tapi bila tengok makanan berkuah, rasa macam teringin pula. Vietnamesse Beef Pho sedap dan memang rasa lah beef nya ditambah pula makan dengan aneka sambal yang pedas tu, memang urmphhh. Kawan aku pula macam biasa akan minta nasi dengan tom yam. Tom Yam sangat kaw dan pekat lagi lagi bila dihidang dalam periuk tembikar tu, memang terasa sentiasa panas dan sedap saja. 


sukanya Aliah depan makanan =)

Then, petangnya pula kami makan ABC dekat Food Court Kenanga Wholesale City. Agak pricey tapi nasib baik puas hati.

ABC = MYR 4.80


sedap pula tengok panas panas ni.
OK Thanks for Read. Have a Nice Day

2 comments:

naniey lurviey said...

wahhh boleh cube ni nanti.. lalu kat situ tapi tak pernah masuk. :)

E'in said...

terliur taw tgkkkkkkk