Sunday, April 10, 2016

Squarelett Long Wideshawl


Assalamualaikum


Lately, memang aku gemar sangat pakai shawl mungkin sebab faktor dah kerja so bagi aku bila pakai shawl lebih rasa kemas dan tak perlu dah nak tiup tiup tudung bawal supaya statik saja. Lagi lagi wideshawl plain dan pattern memang favourite dan boleh pelbagai kan gaya. Antara koleksi yang aku suka pakai mestilah dari salah satu koleksi shawl chiffon milik kawanku iaitu SQUARELETTE. Dah lama dah kenal owner ni dari zaman UTM lagi sampailah sekarang, dan boleh katakan setiap minggu mesti jumpa time weekend. Disebabkan dah rasa selesa dan puas hati dengan shawl Squarelette, so terfikir nak share dengan korang semua dan bawah ni saja warna dan corak yang tinggal. 


Sekarang ni ada dua koleksi yang dijual iaitu Heavy Chiffon dan Bubble Chiffon. Jom usha dulu sebab harga pon sangat affordable. 


Plain Straight Long Wideshawl

Material : Heavy Chiffon
Jahitan : Baby Seam
Price : RM15 exc postage
Ukuran : 1.8m (length) x 0.8m (width)


Blush & Yam

Orange Brown & Toffee

Chocolate & Vintage Chiffon

Vintage Straight Long Wideshawl

Material : Chiffon Bubble Shawl
Jahitan : Baby Seam
Price : RM18 exc postage
Ukuran : 1.8m (length) x 0.8m (width)


Bubble Chiffon

Warna warna chiffon plain pon nice saja nak nak warna pastel yang menarik. Seriously bubble chiffon sangat laku dah macam goreng panas even aku pun tak sempat nak grab corak dan warna cantik sebab material bubble yang tak panas, tak jarang, tak kedut dan terletak saja bila pakai. Postage RM7 SM / RM10 SS. Nak tahu lebih lanjut dan tengok warna atau corak yang lain, boleh tengok Instagram di bawah.


Ig Squarelett
Thanks for Read. Pen Off

3 comments:

Maria Firdz said...

Murah betul harganya...

norhidana miswan said...

cantik n murah harganya....
tp akak smpai skrg tak tau naper tak blh ngam ngn shawl heheheh...

mun said...

cantiknyaaa shawl. tapi sedih sebab saya tak reti sangat pakai. hmm *nanges*