Thursday, May 19, 2016

Chemistry Cafe


Assalamualaikum

Akhirnya baru hari ini ada semangat nak update my personal activities setelah sebulan senyap. Weekend minggu lepas pergi Klang, saja nak makan angin dekat Selangor pulak, lagipon dah lama dah plan nak pergi rumah kawan so akhirnya terlakssana juga. Tak banyak sangat pon tempat yang pergi sebab kalau korang perasan minggu lepas memang hujan memanjang. Area Klang dan Shah Alam memang banyak tempat menarik nak nak butik dan yang paling 'best' pergi mana mana mesti ada tol, dan tol pun dalam berapa sen saja. Comel saja. Lrt tak murah macam tu. =) 




Jumaat tu sampai sampai KTM Padang Jawa, terus member ambil dan bawak pergi isi perut dulu. Memang lapar gila, maklum lah lepas kerja terus balik kan. Perut time tu memang nak cari nasi saja, tapi kawan ajak makan dekat Chemistry Cafe + Lab dekat Seksyen 7 Shah Alam. So pergi sajalah sebab alang alang dah sampai, bila lagi nak merasa cafe macam tu kan. Mula mula ingat tutup rupa rupanya memang pintu dia sentiasa tertutup.


staff di sana pon memang pakai lab coat

wall

Beef Bolognese & Chicken Carbonara

Servis di sini layan diri. Order, bayar dan makan. Jadi kami ordered

Chicken Carbonara = MYR 15.90
Seafood Carbonara = MYR 16.90
Beef Bolognese = MYR 15.90
Banana Milk = MYR 8.50
Ice Americano = MYR 9.00

Total semua = MYR 66.20


Ice Americano & Banana Milk

Oklah sedap juga tapi tetap tak puas sebab nak makan nasi. Beef Bolognese memang sedap sebab pedas dan daging banyak. Yang paling best mestilah Banana Milk erm rasa macam kat Korea pula bila dapat minum susu pisang. First time tau try air ni.




Since Chemistry Cafe ni memang self service so anyone yang nak air masak atau air tak cukup manis, boleh dapatkan sendiri air gula di sudut tepi tu.


me & Aliah



Disebakan kami pergi makan dalam pukul 11 lebih, so gambar pon ambil tak cantik sebab mengantuk dan penat sangat.

OK Thanks for Read

4 comments:

Mazni Munawar said...

saya tak pernah makan sini lagi. nampak sedap jee

sofie adie said...

ni yang rasa macam nak try test nih...sedapnya tengok!
lapar la pulak...hehehehe

Fieyqa Adelova said...

heee dekatnya, seksyen 7 je. bolehlah try kalau jumpa nanti :D

norhidana miswan said...

skrg ni mcm2 cafe ada... makin kretif peniaga2 kt malaysia skrg nih...
nice betul tempatnya...
pastu tu pun menggoda... udahla akka mmg peminat western