Wednesday, July 6, 2016

Refreshing Soda Herbs


Assalamualaikum

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI !!!


Sempena raya ini, confirm confirm kita akan bedal semua jenis makanan kan, maklumlah sebulan berpuasa so bila dah raya, memang lepas gian la mengketedarah siang hari. Dan perut pon memang akan tak sedap disebabkan perut terkejut terima banyak sangat jenis makanan dalam satu satu masa. So cara yang paling enak untuk membuang angin atau menyembuhkan ketidakselesaan perut ialah Detox. Tapi tak ramai yang gemar detox, so boleh juga try air Soda Herbs. Minuman/makanan yang masam ni sangat sesuai di ambil untuk mengelakkan rasa muak makan rendang gulai semua.






Bahan Bahan

1 tin laici
5 biji asam
1 batang serai
1 biji lemon
Aiskrim soda / 100 Plus
Daun pudina




Cara Cara

Potong lemon, titik serai dan campurkan kesemua bahan dalam satu jug. Tambah kiub ais dan sejukkan.


SIAP!!!




Saja nak try buat air ni sebab tengok banyak orang share dekat media sosial. Nak lebih berkhasiat, better guna 100 plus untuk lebih memberi tenaga berpanjangan sepanjang musim raya ni. Ataupun letak halia untuk lebih membuang angin dalam badan. Not bad rasanya, rasa macam air laici lemon versi gas.



Thanks for Read. Have a Nice Raya =)

5 comments:

weschairs said...

Tula nampak sedap.. Memang viral di fb.. Nak buat malas he he.. Apa pun selamat hari raya diucapkan..

Yana Libra said...

tak pernah try lg..tp ca, ramai ckp sedap je ni

sheAYANG said...

Selamat Hari Raya.
Nampak menarik tapi bila ada serai tu macam opppsss sangat. Huhuhu.
Kalau nak try pun taknak letak serai.

sweet tooth said...

Nampak sodap tu... Selamat hari raya...

abuikhwan said...

Assalamualaikum, Selamat hari raya aidilfitri.
nampak macam sedap..tapi saya tak minum air bergas, nempaknya x dapat try la..hehe