Thursday, December 15, 2016

Dear Stress, Lets Break up!!!


Assalamualaikum

Dua bulan lepas department kami ada dapat parcel gift daripada one of the vendor. Tengok tengok ada box besar rupanya kit untuk hilangkan stress para pekerja. Nampak comel sangat kit kit yang ada dalam box yang bertulis Dear Stress, Lets Break Up, macam tahu tahu saja kami memang stress kerja. Jom kita tengok apa ada dalam box tu...


Mula mula ingat kek,, rupanya bukan



Dalam box ini, ada 7 item untuk reduce stress dan terdapat juga manual penggunaan 5 Steps to Break up with Stress.


Gym item, book and tea


Ok jom kita tengok macam mana cara nak break up dengan stress by using these kits.


1. LET IT OUT 

Keeping emotions bottled up can result in an unwanted workplace meltdown.


Punching Ball
Punch to channel stressful emotion. Ini best sekali kalau geram dengan orang atau bos, just imagine muka orang yg buat kita stress dan tumbuk dia. Lol

Anti Stress Frame
Yang ni pun best tapi hanya untuk sekali penggunaanlah, mungkin bila dah tak waras baru boleh bang.


2. WORK IT OUT

Exercise improves overall well being and is a proven stress reliever. Plus, you get to sweat out that Nasi Lemak you had for breakfast!


Skipping
Skip for 3 minutes. Rest and repeat. Benda ni belum pernah try lagi la di pejabat. Kang kalau buat skipping tengah tengah pejabat, orang lain pula yang stress tengok kita.

Hand Gripper
Give it all you've got! Squeeze!!!Kit ni paling senang nak guna, bila kita dah rasa nak stress, bolehla terus ambil kit ni dan pelan pelan squeeze.


3. LAUGH IT OUT

Laugher is the best medicine!Read a joke, tell it to someone and take all the credit!


Joke Book
Dalam banyak banyak anti stress kit, buku nila yang aku baca dulu. Bagi aku lawak dalam buku ni best, simple dan ayat pun mudah faham. Kalau tak lawak pun, buat buat gelak saja. ^-^


4. ZEN IT OUT

True peace can only be achieved when one is at peace with oneself.


Colouring paper
Pick a card. Colour it and show off your masterpiece. Dalam 30 keping juga colouring paper provided. Kalau nak buat game bolehla kot.

Tea
Tea is always a good idea. Sip slowly and breathe deeply. Rasa teh biasa saja.


5. CALL LEADERONOMICS

They are your friendly neighbourhood stress fighters, ready to transform your organisation. Kalau stress tu degil juga tak nak lepaskan korang, contact saja company ni. Ini salah satu cara Leaderonomics branding their company.
Pen Off. Jangan lupa break up with stress ya!