Sunday, April 23, 2017

Brew and Butter Kuantan


Assalamualaikum

Tadi pergi keluar nak beli barang dapur mak, alang alang nak makan kek dekat Kula Cakes tapi masyAllah ramai pula orang, orang beratur sampai ke kedai sebelah. Tak larat lah nak menunggunya jadi kami puas google nak makan kek sedap kat mana tiba tiba kakak aku cakap jom makan dekat Brew and Butter Cafe dekat Swiss Garden Resort Residences Kuantan. Brew and Butter bukan dekat area bandar tapi area tepi pantai, tak jauh dari bandar pun.





Ambiance kedai ni cantik saja, masuk masuk dah semerbak bau kopi, memang enjoylah makan sambil gosip gosip lepas tu pula sambil melayan lagu old school. Cafe ni petang tak ramai tapi lebih ramai time malam sebab kebanyakan customer pon tourist kan. Wifi pon ada.






Cafe ni lebih kepada dessert, kalau tak nak makanan manis, pastry pon ada.


menu

aneka kek dan pie

kenyang tau kami makan ni.

Kami tak tahu nak pilih kek apa ambil saja yang terlintas depan mata, kami pesan New York Cheese Cake, Ondeh Ondeh Cake, Choc Fudge Cake dan Pecan Pie. Air pula kami minum Berries Smoothies, Ice Caramel Machiato dan Iced Americano.


Dalam banyak banyak kek yang paling sedap ialah New York Cheese Cake, memang sedap bila makan memang rasa macam dekat New York dah. Lepas makan New York tu dah rasa macam boleh speaking mat saleh dah. ^-^ Pecan Pie pula sedap kacang dia memang crunchy. Minuman yang paling sedap mestilah Berries Smoothies sebab tak manis sangat pon memang pandai lah barista tu buat, rasa masam berries tu ditambah pula dengan whipping cream atasnya.


ice blended sedap

Berries Smoothies = RM 9
Ice Caramel Machiato = RM 10
Ice Americano = RM 7

Pecan Pie = RM 6.90
Ondeh Ondeh Cake = RM 9
Chocolate Fudge Cake = RM 9
New York Cheesecake = RM 9.50 


tempting sangat :)
ok Thanks for read, Have a nice holiday :)

4 comments:

luqman zakaria said...

Ondeh Ondeh Cake tuh cmne lak rasa dia?sedap tak?

norhidana miswan said...

ondeh2 cake tuh mcm rare gitu....
ada inti kelapa tuh ke? terjakun kejap akak

acu yuhan said...

Ondeh ondeh kek tu rasa macam kek pandan gula melaka.. Tak pun macam kek pandan bese tapi ada kelapa.. ☺ sedap gak

acu yuhan said...

Yup inti kelapa..