Friday, May 26, 2017

China Treasures Sime Darby Convention Centre


Assalamualaikum

Memandangkan esok dah nak puasa, bos ajak makan ramai ramai semalam, so pilihan restoran yang kami pilih adalah makan buffet dimsum di China Treasures terletak di Sime Darby Convention Centre Mont Kiara. Sekepala makan Rm69.90 ataupun boleh juga makan ala carte Rm6 onwards. Memang puas hati sangat dan kenyang gila lunch di sana.




Kami order apa saja yang sedap dibaca, tapi bila sampai makanan tak tahu pun nama apa. Tapi semua sedap sampai tak larat nak habiskan makanan sehingga kan kami terpaksa main game chopstick, siapa salah kena makan.




Air yang dihidangkan adalah Chrysanthemum tea, memang menyegarkan. Better makan sini jangan order pau sebab nanti cepat kenyang.


Chicken feet sedap.

Dalam pau hitam tu ada inti custard. 

Variety of dim sum

Ini sedap main dishes

Walaupun buffet tetap ada peraturan nak makan sini iaitu:


  • Wastage charges apply for unfinished dim sum
  • Takeaway of leftover is not allowed
  • Min 2 people and max 20 people per booking
  • Children aged 5 and below dine for free
  • Sharing not allowed
  • Yang penting HALAL restaurant


Peminat pedas boleh ambil lada goreng, cili jeruk, cili api, sos di self service counter. Seriously lada goreng dia sedap.




Lepas makan tu ingat dah boleh balik rupanya ada dessert durian crepe. Memang sedapla walaupun kenyang tapi tetap boleh makan lagi.


Desser durian crepe

Memang kenyang sangat kami makan dan malam nya pun tak makan dah. Alhamdulillah
Selamat berpuasa. Thanks for read ☺

No comments: