Sunday, May 14, 2017

Samyang Curry, Samyang Ramen dan Abalone Noodle


Assalamualaikum

Bulan lepas ada cuba maggi yang tak pernah dicuba iaitu Samyang Curry, Samyang Original dan Abalone Noodle. Yang paling sedap antara 3 ni ialah semestinya Samyang Kari.




#Samyang Curry

Aku tak tahu pun ada perisa kari sampailah haritu pergi Jaya Grocer nak beli Samyang 2x Spicy tapi ternampak pula Samyang Curry so ambillah cuba. Samyang 2x spicy ada dijual tapi tak ada tanda Halal pula. Samyang Curry ni rasanya sama saja macam samyang pedas biasa cuma adalah sikit rasa kari kat hujungnya. Pedas tetap pedas ye.





#Samyang Ramen Original Flavor

Samyang Ramen ni not badlah rasanya macam makan Maggi Kari, tak pedas sangat pun.





#Abalone Noodle

Tak terfikir pun nak beli megi abalone ni tapi tiba tiba rasa nak try. Memang ada dua ketul abalone dalam tu rasa macam makan megi original rasa plain je megi ni. Kalau tambah sayur dan cili sedaplah.
Ok thanks for read. ☺

5 comments:

norhidana miswan said...

rajin nya mencuba mcm2 jenis ramen.... akak ni kalau ramen yg satu tu jelah, tak penah try lain2...

tkt tak sedap or tkt pds sgt hahahha... tp bila tgk awak rajin try2 mcm best pulak

acu yuhan said...

Haha saje kak.. ☺

Misaki PureBlood said...

sedap ke abalone? spesis kerang kepah ni mmg tak makan XD ahahahahahha tak pernah jumpa yg ni ahahhaha

Kak Nab said...

ala- ala korea gitu. :-)

Liyana Anuar said...

mahal kan ramen? huhu