Wednesday, July 26, 2017

Raya Pot Luck


Assalamualaikum

Sempena hari terakhir Syawal yang jatuh pada Isnin lepas, so team kami berpakat nak buat Raya Pot Luck, so setiap team kena bawa berbagai makanan berbeza. Macam team aku kami decided nak beli satay. Yang penting Isnin tu setiap orang dikehendaki memakai baju tradisional. 


Memang tempting sangat dessert provided

Antara pencuci mulut yang dihidangkan:

Kek Pandan Gula Melaka
Cheesy Cheese Tart
Nona Manis
Mini Brownies
Banoffee Pie


Antara menu yang dibawa

Majlis jamuan raya bermula waktu tengahari pukul 12 tengahari sehingga makanan habis. Memang kami makan saja dan sebelum pulang pun berjaya jugak tapau semua makanan yang tinggal. Yang paling sedap bagi aku ialah Nasi Beriyani dan Nasi Kerabu.


Sambil sambil makan tu ada juga aktiviti berlangsung antaranya punishment kepada sesiapa yang tak pakai baju tradisional. Punishment just enjoy dan simple saja hanya perlu menari tarian tradisional melayu.


Nasi kukus aku tak sempat nak rasa

Lemang nasi impit dan kuah kacang

Popia vege, buah dan kek marble

Aneka air. Paling sedap chrisanthemum tea

Dessert yang buat aku paling suka.
Thanks for read. Pen off ☺

6 comments:

Sally Samsaiman said...

Banyaknya menu...lagi best buat potluck kan daripada tempah makanan...dapat banyak choice dan semua participate :)

norhidana miswan said...

aduhla lapo akak nengok segala mnu2 yg ada, lagi2 desert2 nya tu... perkkkh mmg menggoda napsu sungguh

- dieyana - said...

aduhai, sedap2nya menu, nama menu pun cantik ;-))

pstt! nak tanya ni, bekas air yang hitam cantik/moden tu beli kat mn, ya?

Ann Ishak said...

banyaknya makanan

acu yuhan said...

O bkas htam tu pnjam dari kafe..

Delimasari said...

mcm kami tiap jabatan bawak makanan