Monday, November 20, 2017

Wonderfood Museum Penang


Assalamualaikum

Pernah tak korang pergi Muzium makanan di Malaysia ini? Kalau tak pernah pergi, jika korang berkesempatan melawat Penang, alang alang singgahlah Wonderfood Museum Penang iaitu Muzium Makanan pertama di Malaysia yang mempamerkan makanan famous di penang, sejarah makanan tersebut dan lain lain. Tiket masuk Wonderfood Museum ialah RM15, staff memang semua friendly dan willing to take pictures. Masuk masuk Wonderfood, terus nampak comelnya tempat ini dengan warna warni makanan semua.


baru saja jejak kaki, dah disuruh posing :)




ini sudut makanan basi


segala replika makanan atas meja ini semua dibuat daripada emas. Bahagian ini saja yang ada cctv semua.





Best sangat masuk Muzium ini sebab rasa eksited gila tengok makanan sedap sedap dan besar besar, memang real sangat replika makanan semua.


masuk muzium ini memang perut kena kenyang, kalau tak nanti boleh terliur semua

sedap tu kalau dapat udang besar tu sungguh

butterfly

nak bergambar pon boleh rambang mata nak pilih mana dulu bergambar ni

mai Penang mesti kena try Ice Kacang.

boleh baca setiap sejarah makanan untuk pengetahuan

Tiba tiba tengah bergambar, staf suruh pakai baju chef. Kami pon terus pakai nak ambil award punya pasal, sanggup tau datang Penang semata mata nak ambil award National Chef of the Year


tak pasal pasal dapat award heee




Boleh katakan setiap replika rasa macam nak bergambar sebab semua replika makanan cantik dan lepas keluar saja Wonderfood Museum, terus kami kcari kedai makan sebab lapar pula perut tiba tiba. Kalau bawa budak kecik mesti lagi best sebab budak budak lagi suka benda yang colourful semua kan.
Pen Off Thanks for Read :)

1 comment:

Julia Tarmidi said...

alamak menariknye. kena pegi ni. tp jauhla kt penang hahahaa