Wednesday, May 2, 2018

Snow Ice sedap di Hanbing First Subang


Assalamualaikum

Ini kali kedua kami makan bingsu di Hanbing SS15 Courtyard Subang sebab bingsu nya memang sedap. Kali pertama dulu kami try makan main dishes dan bingsu Blueberry Cheese di entri ini. Kali ini pula kami cuba Strawberry dan Mango, ingat nak cuba yang limited edition bingsu Flamingo tapi dah habis pula. Memang ramai orang kat hanbing dan kebanyakan yang datang memang makan bingsu saja.




Strawberry Snow Ice (Rm28)



Memang sedap perisa strawberry ni, rasa buah segar dan masam masam sedap. Tak manis sangat pun dan menyegarkan saja kalau makan. Snow ice ni berbeza dengan ais kisar biasa sebab ais nya sangat halus dan lambat cair.




Mango Snow Ice (Rm26)



Kami pilih Mango sebab nak bagi balance rasa manis lepas makan strawberry yang masam tu. Mango dia manis dan serius besar. Portion snow ice sini jenis saiz medium taklah besar sangat dan tak kecik sangat. 




Bagi aku paling sedap adalah Strawberry sebab aku prefer benda masam. Oh ya kalau korang nak cuba snow ice yang sedap dan murah boleh pergi cuba di Lily Ice Kacang Bukit Bendera Penang. Memang sedap, murah dan berbaloi, boleh baca dalam entri ini.
Thanks for reading. Have a nice day 

3 comments:

Normi Nieza said...

mak aii..sdapnya..:)

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ untuk info selengkapnya.
Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Siti Yang Menaip said...

sedapnya..!! lama tak makan macam ni.. tak ada geng nak teman pegi cari makan2 ni..