Monday, November 27, 2017

FERDINAND UnBULLievable Christmas at Quill City Mall


Assalamualaikum

18 November lepas pergi event di Quill City Mall sempena UnBULLievable Christmas dengan memperkenalkan movie yang akan keluar sempena Christmas nanti iaitu FERDINAND pada 14 December. Majlis bermula dalam pukul 2 petang dan berakhir lebih kurang 5 petang lebih. Cantik sangat hiasan sempena christmas yang berlangsung di ground floor Quill City Mall.


Ferdinand merupakan keluaran Twentieth Century Fox, mengisahkan seekor lembu jantan yang mempunyai perwatakan tidak seperti lembu jantan lain. Yelah biasa kita tengok lembu jantan saja mesti suka bergaduh kan. Tapi Ferdinancd ini lain pulak perangainya, Ferdinand ini sangat sukakan bunga bunga berbanding berlawan dengan lembu lain. Lain pula jadinya bila Ferdinand ini disalahertikan sebagai haiwan yang bahaya, dia ditawan dan dibuang keluarga. Bermula dari situ lah Ferdinand ini cuba bermacam macam cara untuk kembali kepada keluarganya. 


Ferdinand loves flower!!!

Majlis bermula dengan persembahan pasukan sorak. Excited gila aku tengok persembahan ini sebab pertama kali tengok live cheerleader, memang kagum tengok lompat lompat baling baling semua.
Majlis dirasmikan oleh YB Dato’ Sri Rohani Abdul Karim, Minister of Women, Family and Community Development (KPWKM) dan ditemani oleh Dato’ Ar. Michael Ong, Group Executive Director of Quill Group of Companies, Ms. Moo Hon Mei, Marketing Director of Twentieth Century Fox, Mr. Ng Chee Kheong, COO of Quill Group of Companies, Mr. Alan Cheong, Centre Manager of Quill City Mall Kuala Lumpur and Mr. Joseph Teo, Vice President, Marketing of Quill City Mall Kuala Lumpur.


Bersempena dengan Hari Keluarga, sekumpulan 30 ibu bujang tunggal dari Bazaar Amal menerima saguhati dan barang goodie yang disampaikan oleh Dato 'Ar. Michael Ong, Pengarah Eksekutif Kumpulan Quill Group of Companies dan disaksikan oleh YB Dato 'Sri Rohani Abdul Karim, Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat (KPWKM). Bazaar Amal ini boleh didapati pada setiap Jumaat hingga Ahad, bermula dari sekarang hingga 1 Januari 2018 di First Floor Concourse di Quill City Mall KL. Lebih 30 vendor akan tersedia menjual kueh, pakaian, beg & aksesori, kosmetik dan barangan buatan sendiri untuk belanja Krismas.

sambil sambil tu kunyah popcorn ni, sedap pulak aku menambah 2 kaliMovie ini berlatarbelakangkan negara Sepanyol dan hiasan dekorasi memang bercirikan spanish style, ada juga persembahan tarian Spanish semua. Memang enjoyed sangat.

Dengan kerjasama Kesetiaan BESAR AirAsia, Rakan Niaga Kesetiausahaan Mall rasmi, para pembeli juga boleh mengambil bahagian dalam pemberian BILLableable BIG Terbawa melalui perbelanjaan minimum sebanyak RM40 dalam satu resit di mana-mana outlet di Quill City Mall KL untuk peluang memenangi sepasang penerbangan kembali ke Melbourne, Sydney atau Gold Coast dan mendapat Mata Ganjaran BIG. Tempoh peraduan bermula dari sekarang hingga 25 Disember 2017. Selain itu, pembeli dapat menebus 2 Mata Ganjaran BIG untuk setiap RM1 yang dibelanjakan pada hari kerja dan 1 BIG Point untuk setiap RM1 yang dibelanjakan pada hujung minggu di mana-mana outlet di Quill City Mall KL. Ahli boleh mengumpulkan mata sebagai pertukaran tiket udara, bermula dari 500 mata BIG. T & C apply


semua pakat berebut nak dapatkan point dalam belon sebanyak mungkin

Di samping itu, Quill Automobiles, Partner Automobile Mall, bersama-sama dengan Quill City Mall KL telah menganjurkan pertandingan Guess and Win di mana para pembeli boleh meneka bilangan Ferdinand Christmas Pillows di BMW X5, yang terletak di Atrium Utama, Tingkat Bawah, untuk berpeluang memenangi unit BMW Cruise Bike bernilai lebih daripada RM 5,000.00. Tempoh peraduan adalah dari sekarang hingga 21 Disember 2017. T & C apply.


siapa boleh teka jawapan betul akan dapat basikal BMW

Untuk mewujudkan suasana positif sepanjang Krismas ini, Quill City Mall KL bekerjasama dengan salah seorang penyewa mereka, Cempaka Sari Florist, mempunyai Kempen Petikan UnBULLievable di mana pembeli boleh menebus Sunflower dengan menangkap dan berkongsi imej petikan positif di Pintu Utama Foyer, padang bunga matahari. Penebusan ini sah dari sekarang hingga 1 Januari 2018. T & C apply


Setiap hujung minggu pula, Quill City Mall KL mempunyai aktiviti yang menarik dan persembahan yang spellbinding seperti Tarian Moden yang tidak dapat ditandingi, Prestasi Bola Juggling, Ballet Bertema Bahasa Sepanyol, Bengkel Pembuatan Bulatan Ferdinand Bull Horn, Pertandingan Lukisan dan Mewarna Ferdinand Kids, Pertandingan Kostum Kanak-kanak Krismas dan Pertandingan Taliban yang tidak dapat ditandingi, Aktiviti Kegembiraan Sepanyol, dan banyak lagi. Selain itu, pembeli boleh mencabar diri mereka untuk memenangi Bantal Krismas Ferdinand Edisi Terbatas melalui Ferdinand Games Booth di Main Atrium, Tingkat Bawah. 5 pemenang akan dipilih berdasarkan lima skor teratas setiap minggu. T & C apply.


cepat pergi habiskan weekend di Quill City Mall

Krismas ini, Quill City Mall KL dengan sukacitanya memberikan anda dan pengalaman Krismas yang tidak dapat ditandingi dan merupakan pilihan terbaik untuk berkumpul dengan keluarga dan rakan-rakan sebagai pembeli dapat menikmati persembahan Krismas dari penyewa dan penjual Krismas dengan pelbagai promosi mulai dari makanan, fesyen, hiburan dan banyak lagi. 


Juga, bersempena dengan Jualan Tahun Akhir Malaysia, kedai-kedai akan menandakan jualan dan promosi untuk memenuhi keperluan pembeli sepanjang musim Krismas ini. Luangkan Krismas di Quill City Mall KL. Tempat letak kereta percuma disediakan selepas pukul 5 petang pada hari kerja manakala kadar flat RM3 pada hujung minggu. Mari datang ke Quill City Mall KL untuk menonton FERDINAND yang disiarkan dari 14 Disember 2017 di GSC!


For inquiries and registration of Quill City Mall KL programs and promotion, do visit http://www.quillcitymall.com.my

Pen off. Thanks for Read :)

No comments: