Sunday, January 6, 2019

Say Cheese Teluk Cempedak Kuantan


Assalamualaikum

Say Cheese ini dah lama jugaklah bertapak di Kuantan sejak bulan March lalu tapi kami baru berkesempatan nak cuba rasa Say Cheese di Teluk Cempedak Kuantan. Selalu juga pergi TC tapi tak perasan pula rupanya Say Cheese ni replace tempat Chatime dulu. Say Cheese ni sebelah Starbucks saja dan decoration kedai ini vibrant sangat kombinasi warna yellow dan baby blue.


comel sangat mustache tu



Kalau kat kuantan hanya ada aneka air dan aiskrim tapi kalau dekat KL ada Say Cheese Cafe iaitu menghidangkan dessert dan cakes. 


Aiskrim say cheese

Say Cheese ni ada cara tau nak minum untuk lebih menghayati cheese di atas tu dengan cara di bawah untuk pastikan korang punya mulut comot dengan cheese heeee




Time nak order tu masyAllah kuat gila angin rasa macam fikiran pun melayang tak tahu pilih mana. Lepas tanya suggestion staff tu, aku pon pilih Cha Yen dan Sakura Blossom. Jangan risau kalau tak suka cheese ada juga say cheese crafted tea tanpa cheese.


sebelum dikacau

Cha Yen ialah air teh beng cuma cha yen tak menggunakan susu tapi menggunakan cheese sebagai pengganti susu. Memang sedap harga Rm7. Sakura Blossom pula macam rasa teh jasmine ada bau jasmin dan agak manis sikit bagi aku. Harga Rm9 dan bagi aku Cha Yen lagi sedap cukup lemak manisnya. Sekarang ada perisa terbaru iaitu Black Oolong Tea iaitu sejenis teh korea lebih kurang macam tulah. Kalau nak tahu sempena tahun 2019 ni harga Say Cheese dah jadi murah kalau tak sebelum ni harga cha yen Rm7.99 dan Sakura Blossom Rm9.99. So better grab now!!!


selepas dikacau
OK Thanks for reading, Jangan lupa smile & saycheese yeeee :)

8 comments:

Normi Nieza said...

WAH..SDAP NI..:)

Shafyqah Azahar said...

menariknya. kalau gi sana boleh try ni

mknace unlimited said...

blog yang mantap! :D

Warisan Petani said...

macam nampak sedap

den dyen said...

wow, macam menarik!!hihi

Anis Hayati said...

Terliur pulak tengok gambar tu. Boleh lah nanti nak try carik :)

norhidana miswan said...

wahhh terserlah ke pekatan n kesedapan nya

Jannah Ramli said...

Walaupun selalu ke Kuantan tapi tak pernah tahu pun ada tempat ni😅