Tuesday, August 13, 2019

Black Ball Kuantan


Assalamualaikum

Selalu jugalah aku pergi Sunway Velocity sebab paling dekat tapi tak pernah pula aku tahu kewujudan Black Ball di sana. Rupanya banyak outlet dia antaranya di Kuantan. Memandangkan sekarang ni famous dengan brown sugar Milk Tea so kakak aku pon ajak minum di Black Ball. Black Ball berasal dari Taiwan dan Halal.



menu

Black Ball Kuantan terletak di Star City, berhampiran Nirwana

harga sini ok standard chatime/tealive

Boba Milk Tea

What was the first things hit my palate?
It was the pearls. Pearl dia okay, kenyal dan tak manis. Air pon rasa dia tak manis sangat dan berkrim. 


Cheesy Milk Tea

Siapa suka cheese memang kena cuba Cream Cheese Drinks, sebab cheese dia banyak kat atas tu dan sedap lemak masin.
Thanks for reading. Pen off :)

4 comments:

Umi Nazrah said...

aduhhhh sedapnya. nasib baik baru lepas lunch. haha

Warisan Petani said...

Tebtu sedap agaknya

Fuzy Hamid said...

mmg sedap dgn cheese tapi tak boleh selalu...lemak dh makin banyak hehe

norhidana said...

selalu sgt tgk org cite psl boba tea nih, kadang teringin jgk nk minum... almaklum tgh viral... akak ni takat jenama tealive tu pernah la cuba tp lama dh dulu hehehhe