Sunday, January 26, 2020

Tempat Makan Sedap di Kuantan II


Assalamualaikum

Kali ni nak kongsi lagi 6 tempat makan best di Kuantan. Boleh refer Part 1 tempat makan sedap yang aku reviewed tahun lepas. Tempat makan ini merangkumi coffee shop, cafe, dan restoran yang sesuai dimakan bersama keluarga dan kawan kawan.


1) Java Flava Cafe

Java Flava Cafe serves western food, finger foods and coffee. Affordable prices with a great surroundings and free wifi.

Repeat? Yes
Review? Read here pls



B-1786, Lorong Sekilau 30, Perkampungan Bukit Sekilau, 
25300 Kuantan, Pahang
Mon-Wed (10am-11pm) Thurs Closed
Fri-Sun (10am-12am)
09-512 4763


2) Daily Lila Coffee Shop

Daily Lila owned by Lila Wadi and lebih fokus pada sarapan, sarapan banyak dari vendor luar dan sini famous dengan Roti Tita/Roti Kita or whatever u want to call it. The queue here is crazy everyone is dying for Roti Tita and u need to wait up to 15 minutes only for roti bawah ini.

Repeat? Yes
Review? Read here pls


 B16 Lorong IM 5/1, Bandar Indera Mahkota, 
25200 Kuantan Pahang
Open Daily (7am-3pm) except Fri
011-1284 5188


3) Warung Mee Jawa Pok Yeh

Located near to Bukit Panorama Sungai Lembing, aku makan sini after aku hiking dengan family. Mee Jawa sedap dan servis cepat. Selain mee jawa, ada juga aneka mee lain seperti mee kari, mi sup, laksa dll.

Repeat? I want to but this place is quite far from my home
Review? Read here pls


Kampung Jeram Takar, 26200 Sungai Lembing, Pahang
Open everyday (8am-6pm)
011-1994 8770


4) Nasi Kerabu Mek La

This place always packed with people dan jangan risau tempat makan ini besar, servis cepat cuma yang lambat bila nak bayar sebab kaunter 1. Banyak sangat makanan lain selain nasi kerabu, aku suka mango shake dia. 

Repeat? Yes
Review? Read here pls


Jalan Permatang Badak Baru 1, 25150 Kuantan, Pahang
Open daily (730am-10pm) minus Thurs
019-931 3558


5) MiCasa Cafe

Among of all the eateries, Micasa Cafe by the river is the best eatery in term of foods, drinks and atmospheres. This cafe aligned with Mega View Hotel and truly near to Sungai Kuantan.

Repeat? Absolutely
Review? Read here pls


Mega View Hotel, Lot 567, Jalan Pasar, 25000 Kuantan, Pahang
Open day-to-day (11am-11pm) besides Wed
09-517 1888


6) Restoran Tempoa

Aside from MiCase Cafe, Tempoa placed exactly close to Pantai Balok. Here in tempoa i only enjoy their satay sebab ada sate kambing dijual. Malam makan memang best sebab angin sepoi sepoi bahasa dan boleh nampak nelayan tambat perahu kalau bertuah.

Repeat? I have been here for few times lol
Review? Read here pls


Lot 1411, Jalan Kuantan-Kemaman, Kampung Bahagia, 
26100 Beserah, Pahang
Open everyday (2pm-12am) Friday (3pm-12am) Tues closed
014-226 9351
Feel free to suggest me best diner elsewhere you guys think of

2 comments:

Amar Razali said...

tak boleh tekan pun part 1. Saya pernah pergi Nasi Kerabu Mek La je, sebagai orang kelantan nasi kerabu dia agak sedap

Acuyuhan said...

Hi amar.. nah link https://acuyuhan.blogspot.com/2019/02/tempat-makan-sedap-di-kuantan.html?m=1
Blh je click tq for reading