Friday, March 20, 2020

7 days Croissant


Assalamualaikum

Minggu lepas aku borong beli 7 days croissant sebab kami plan nak hiking awal pagi so kenalah makan something alas perut. Since aku perasan croissant 7 days dah ada perisa baru iaitu Corn, Strawberry dan Butter so aku pon beli semua. Aku pernah review pasal filling croissant iaitu Coklat/Caramel dan Vanilla dalam entri ini 2 tahun lepas. 




Strawberry Jam



Jem strawberry ini bagi aku rasa tak segar macam jem betul tu, tapi sedap sebab croissant tu sendiri. Jem pon tak manis sangat dan halus.


Butter



Perisa butter ini kau rasa macam tengah makan doh kuih raya sebab bau butter campur tepung tu. Butter dia tak berapa nak sedap sangat. 


Corn



Jagung rasa macam makan roti jagung gardenia tu, oklah paling sedap antara 3 ni :) Bila gigit saja kau akan jafi macam orang di atas ini.
Croissant kan tahan beberapa bulan sebab tu filling dia macam rasa awet sangat sebab ada agen tahan lama dalam tu. Tapi aku suka juga sebab pastry dia still lembut dan halus.

3 comments:

aziekz said...

Klu kt mekah ..roti ni paling sedap lain rse dgn malaysia

Unknown said...

Do you understand there's a 12 word sentence you can tell your man... that will induce deep emotions of love and impulsive attractiveness for you deep within his chest?

Because deep inside these 12 words is a "secret signal" that triggers a man's impulse to love, adore and guard you with all his heart...

12 Words That Trigger A Man's Love Response

This impulse is so hardwired into a man's brain that it will make him work better than ever before to to be the best lover he can be.

Matter of fact, fueling this dominant impulse is so important to getting the best ever relationship with your man that as soon as you send your man one of the "Secret Signals"...

...You'll immediately find him open his heart and soul for you in such a way he never expressed before and he'll identify you as the one and only woman in the universe who has ever truly understood him.

Cik Suerin said...

Cheq suka yang butter 😄