Tuesday, June 2, 2020

Good Virtues Co.


Assalamualaikum

Sejak tahun lepas memang dah berazam nak guna body care yang less chemical, kalau boleh yang tak harmful pada badan kita. So aku pon cuba Good Virtues & Co sebagai permulaan, first product aku cuba adalah shampoo. Products kat bawah ini antara item yang aku pernah cuba be it shampoo, shower cream dan hygiene wash. Skincare tak pernah cuba lagi, maybe one day.


- it has Halal logo
- it comes with 150ml, 300ml and 700ml
- infused with Organic Habbatus Sauda Oil 
- free from Triclosan, and Sythetic Colourants
- NO Parabens, SLES, ALES & animal-derived ingredients
- the best fact is it is a local product (i mati mati ingat oversea product) founded by Puan Farzana


SHAMPOOS

Clarifying Hair & Scalp Shampoo for Oily Hair


Happy & Heavenly for All Hair Types



CONDITIONER

Healthy Hair & Scalp Conditioner for All Hair Types


Aku tak plan pon nak beli perapi rambut, niat asal nak beli shampoo tapi entah macam mana aku terambil conditioner mungkin sebab aku suka packaging dia kot. Then bila kat rumah masa nak shampoo rambut baru perasan eh kenapa shampoo ni tak buih, hahah rupanya bila baca balik, conditioner rupanya.


SHOWER CREAM

Anti Aging & Hydrating 


Anti Bacterial & Hydrating



HYGIENE WASH

Soothing Feminine Hygiene Wash


Antara product yang aku suka adalah female hygiene wash sebab botol dia memang mudah pegang, dan flap cap. Nak buka smooth je rasa taklah ketat sangat. I tak tahu nak describe macammana sebab flap cap dia tak macam flap cap brand lain. Antara sebab aku Good Virtues and Co sebab it presented in sleek bottle and design cantik.


Sekarang dah tak perlu buang botol kalau habis guna sebab kita boleh beli refill. Senang dan menjimatkan, refill packaging ini datang dengan 550ml/600ml.
Thanks for reading, korang pernah cuba? lagipon, mencari yang halal tu fardhu bagi kita kan =)

46 comments:

PeRdU cINta said...

Selalu tengok je belum pernah mencuba lagi.

Suria Amanda said...

Selalu nampak kat Guardian, xpernah cuba lagi..nanti nak cuba la...

Aryan azra said...

akak memang guna produk ni dari mandian,shampoo dan skincare

acuyuhan said...

kak, ok tak skincare dia?

notie said...

wah nampak macam best je.

Aiman said...

wahh banyaknya pilihan sabun ni. nice sharing btw

done follow

AzianKhalil said...

kakak ipar selalu pakai ni....

Teacher Basariah said...

Baru tau jenama ni. Cikgu biasa guna yang Asmak je ☺️

Lya Amie said...

Banyak positive review good virtue ni. Boleh try lepas ni.

Cik Itah said...

ramai orang guna produk ni..teringin mau try jugak tapi nantila hehe..

done follow back. salam perkenalan n tq singgah blog sy :)

Laura Azura Zainal said...

Thanks for following my blog. Blog jarang update tu. Hehe. BTW regarding this brand, I pakai deodorant dia. Lebih selesa.

Hans Hanis said...

suka design dia
menarik dan tertarik

TukangKebun said...

Dia punya packaging nampak macam from overseas product. Rupanya local. Thanks for sharing.

Nieyla Nadia said...

Done follow ya...Tq
produk ni mmg guna sampai skrg :)

Ghazali Lateh said...

Salam, Macam mana nak follow... maklumlah orang tua tak pandai sangat.

Ghazali Lateh said...

Dah follow. Thank you

ray said...

love love love the smell sbb wangi sgt. followed u here already long before hehe. thank you for following my little blog ^^

Izafiza said...

Tak pernah try jenama ni. Nanti nak try la suka tengok packaging dia. Hehe.

A.B.M said...

TQ singgah my blog..
Done follow blog sini juga..

paridah said...

PRODUK BAGUS UTK PENGGUNA NI

Yudi Darmawan said...

done follow juga mak cik..

Mrs. A said...

Beli sendiri belum pernah.
Pernah cuba Adik punya time balik kampung hahahaa...

fatihahfazlin said...

Botol dia cantik je. Setiap kali tertengok berkenan kat botol. hhaha

ShirVen said...

seriously mmg cantik packaging nya. sering tgk tapi tak pernah cuba

Anonymous said...

hi acu ..tq follow my blog!..nice to meet u..amazabidi blogspot

Anonymous said...

Selalu tengok profile awak dekat blog orang so saya pun singgahlah sini.
Just want to ask, bila awak cakap awak follow blog orang? betul ke?
Sebab tengok dekat list takde pun?

Walaubagaimanapun, stay safe .

Tqa London said...

Oh I love Good Virtues! Cuma jarang beli.
Especially pencuci wanita dia. Cepat betul habis.
Setiap kali pegi Watson/Guardian, mesti out of stock. Nampak sangatlah barang dia bagus.

Sunah Sakura said...

best ni, wangi...done follow juga

Jari Manis said...

sis JM follow u back :-) produk ni 'sedap' guna..wangi jek

Elih Japahar said...

Mesti wangi kan....nak try nanti..manatau org rumah suka hehe

Irtiyah said...

terima kasih tinggal jejak di blog saya. salam perkenalan. done follow back :)

izzati日向 ♥ said...

izzati selalu macam nak try tapi hati berbelah bahagi hehe. I need to try it...haha.

Lin Liena said...

Hi...mmg best guna produk ni...dah folloeback...tq

Fadzi Razak said...

Pernah pakai jugak tapi dekat homestay masa bercuti. owner homestay yang sediakan sabun jenama ni. not bad

Cik Yaya said...

memang wangi bau brand ni..tp xsume la..huhu

yaya done follow awk. tq follow yaya ye =D

Nour Adieb said...

pernah try shampoo. tp skrg dah curang, ntah tetiba tercurang dgn shampoo lain. tercurang tanpa sengaja. tp comel botol tu. mmg suka 😍😍😍

Riyan Laiyan said...

Assalamualaikum..

Memang harus pakai ini...

Salam ukwah dari saya untuk anda.....jom follow blog aku ya...

Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..

Terima kasih sekali lagi..ya

Noor Maizan said...

Ramai suka brand ni, tapi tak serasi dgn saya, hahaha. Rambut jadi kering sangat, yg sabun pula rasa melekit lepas bilas. :P

EmpayarUtama said...

Salam kenal. Terima kasih berkunjung. Saya jadi follower ke 4000 hahahahahah ada hadiah tak?

Sekarang kurang aktif berblog (dulu dulu pun sama je ahahahah) tapi nampak ramai kawan kawan lama singgah dan komen di sini ya, bagus :)

Eina Md Ali said...

Bau produk Good Virtue ni best. :)
Done follow. Tq

Mas FVOME said...

wangi en produk nie

shima jelani said...

Tak pernah cuba brand ini. Nnti boleh cuba femenin hygine dia

abuikhwan said...

tak pernah jumpa lagi produk virtue ni (naifnya saya hehe).. nantilah nak pi cari, cuba guna untuk seisi keluarga. bagus less chemical.

Afiq Halid said...

Baru try beli hari tu . Not bad gak bau bodybath . Boleh repeat for next

thes said...

pakai shampoo dia je stakat ni... conditioner tak try lagi, haritu rushing smpai lupa beli

Farrah MF said...

Suka bau produk Good Virtues ni. Wangi.
Saya pun prefer beli yang pek refill. Dapat jimat sikit, botol tu kita boleh guna semula.