Daisypath Happy Birthday tickers

Monday, August 17, 2020

Tjantek Kuantan

 Assalamualaikum

Semalam kami singgah di Tjantek Kuantan untuk makan. Tjantek Kuantan memang tumpuan orang ramai tapi masalahnya parking susah sikit sebab jalan besar dan kereta berderet deret. Tapi jangan risau area Jalan Besar ini atau kami orang kuantan panggil "benteng" memang banyak kedai hipster antaranya Kedai Kopi & Teh, Kuantan Pickers & Kedai Kopi, seberang jalan tu pula ada Kotak Kalam, Watak Kopi, Lena Cafe by Kayuwoods etc. 

Memang banyak kedai so boleh parking 1 tempat, dan jalan untuk setiap kedai kopi tu. Tjantek Cafe ini nampak macam kecik tapi panjang ke belakang cafe dia dan kitorang pon makan di belakang lebih berangin sikit.


Menu kat sini tak banyak pilihan dan masa kami sampai pon banyak menu not available so kami order mana yang ada dan mudah.

menu

Bawah ini ruang makan belakang :






Kami makan dan minum :

Carbonara = Rm20
Aglio Beef Bacon = Rm20
Vanilla Ice Cream Waffle = Rm13

Caramel Macchiato = Rm14
Cafe Mocha = Rm14

Caramel Macchiato sedap

Makanan kat sini bagi aku sedap ada rasa dan menarik esp Aglio Olio. Kopi pula oklah cuma kopi sampai lambat sikit dari makanan, biasanya minuman sampai dulu kan.

Thanks for reading. Have a great weekdays!!!

6 comments:

Amie said...

Comel jew hidangannya. Renung lama-lama, lepas tu baru ngap...ahaks!

Jannah Ramli said...

Tak pernah lagi cuba makan kat situ. Tak tahu pula banyak kafe macam tu kat Kuantan.

Acuyuhan said...

Haah byk pilihan cafe

norhidana said...

makanan itu nampak sedapnya... tapi keadaan cafe itu yang nampak usang macam tak cun lak bagi akak

acuyuhan said...

OO akak mesti tak suka usang usang mcm tu kan...

Food Blog said...

Thank you for sharing this wonderful post keep your awesome work
I have many hobbies. I love to travel and read. But my favorite hobby is cooking. Let me tell you why! First, I'll tell you a little bit about why I started cooking. Secondly, I'll give you some information about what I like to cook. Third, I will say how I use the vietnamese food for cooking.

When I started cooking, I was 10 years old. My mom wants me to be a chef. She has always believed that girls have to make different types of food, because one day they will get married. In my country, it is normal for girls not to cook. I feel lucky because I can cook many dishes. Now that I cook some of the dishes my children and husband love, I become happy and proud of my mother and myself. i am a food blog