Monday, April 19, 2021

Lactacyd Feminine Wash

Assalamualaikum

Bagi korang feminine wash penting tak untuk kaum wanita?? Bagi aku penting tambahan pula dengan cuaca panas lembap sangatlah kita memerlukan feminine wash terutamanya bila kita datang bulan. Bukan nak kata sabun biasa tak boleh guna, boleh tapi kawasan tu sensitif so tak semua sabun ada ph yang sesuai untuk down part kita. Sebab sabun biasa lebih bersifat alkali manakala down part kita perlu acidic sikit untuk membunuh kuman di kawasan itu.

Banyak jenis feminine wash dijual diluar tapi yang paling berkesan bagi aku adalah Lactacyd. Aku tak pernah guna brand ni sebab aku rasa mahal tapi bila aku guna aku rasa berbaloi dan kesan dia lebih lama. Aku diperkenalkan oleh brand ini pon dari kakak aku so dari situ aku cuba dan aku suka.

Antara sebab aku suka Lactacyd adalah:

1) Pek Jimat

Ada 2 saiz 60ml dan 250ml, better korang grab 250ml sebab 60ml pon dah Rm10++, kalau 250ml dalam Rm24++. Yang best lactacyd selalu ada pek kombo 2 so amik yang tu saja dalam Rm40++. 

2) Gel

Feminine wash memang aku prefer gel dari liquid sebab kalau gel kita boleh agak nak banyak mana tapi kalau gel mesti terover curahkan. Yang penting gel lagi jimat dan berbuih. 

3) Tahan Lama

1 botol 250ml biasanya akan habis dalam 2-3 bulan macamtu dan memang kita akan rasa segar serta selesa lebih lama.


Lactacyd ada 4 jeni yang biasa digunakan iaitu:

-All Day Care (Pink)
Ini lebih kepada feminine hygiene to keep our miss V from irritation and bad odour. Formulated specially with natural milk lactoserum and lactic acid that maintains pH balance of your V

-Odor Fresh (Green)
Ini paling best sebab rasa segar berpanjangan sebab ada daun sirih and lightly scented to make you feel like under a soft breeze

-Soft and Silky (Purple)
Ini lebih pada untuk mengembalikan kelembapan jika kawasan itu kering. Enriched with moisturizing ingredients to nourish your V and good to use when you've just groomed your V.

-Pearl Intimate (Blue)
Ini untuk mencerahkan kawasan V dalam masa 4 minggu when you want to whiten dark skin around your V. Enriched with plant-based Actipone-B and marine-based Algowhite

Lactacyd sekarang dah berwajah baru seperti di bawah ini.


Dan juga ada 2 lagi produk Lactacyd yang terbaru iaitu Extra Nourish dan Pro Sensitive.


2 feminine wash di atas ini memang cepat gila sold out kalau pergi any drugstore dan better beli online. Kalau korang tak tahu nak pilih mana satu untuk cuba korang boleh ambil quiz disini untuk tahu personaliti korang sesuai yang mana. Macam aku, bawah ini.

Pro Sentisitive macam best kan. Thanks for reading :)

No comments: