Tuesday, May 11, 2021

Frenche Roast Coffee

Assalamualaikum

Sejak MCO ni kan aku memang jarang keluar rumah dan hanya beli barang keperluan via online, aku selalu beli di Shopee Mart sebab kebanyakan apa yang aku nak semua ada kat situ. Kali ini aku nak share kopi yang boleh katakan sedap selain nescafe iaitu Frenche Roast Coffee.

Kopi ni ada 4 jenis coffee yang dijual di Shopee. Harga dia standard saja macam nescafe dan terdiri daripada 3 in 1 sachet dan juga minuman tin.


What so special about Frenche Roast Coffee?

- Compared to other coffees, it is far less acidic and roasted in flavor.
- It often has a charred, charcoal-like taste
- Darker than normal coffee
- Yang best datang dengan 4 aneka rasa yang unik


Salted Caramel Latte

Siapa yang suka salted caramel latte memang patut cuba kopi ini. Bagi aku rasa sama cuma dalam tin ini rasa lebih light.

Tiramisu Cappucino

Ok juga adalah rasa tiramisu tu. Aku tak suka cappucino tapi bila ada campuran tiramisu aku jadi suka sebab kena rasa dia.

French Latte

Aku paling suka French Latte sebab kaw dan rasa brew sangat. Latte yang biasa kita minum dia akan rasa milky kan tapi yang ini rasa coffee tu kuat.

Originals

Rasa standard coffee biasa bagi aku.

So far memang hanya dijual di Shoppee sahaja guys

No comments: