Daisypath Happy Birthday tickers

Monday, June 14, 2021

Face and Body Scrubs

Assalamualaikum

Sebelum start kerja nak share antara face and body scrubs yang pernah cuba sekitar tahun lepas sampai sekarang. Kebanyakan aku beli kat Shopee sebab MCO kan.

Odeon Face and Body Scrub

Brand Odeon ini beli kat Shopee, best juga sebab dia jenis macam yogurt dan biji biji tu banyak dan rata. Smooth saja bila scrub badan dan bau pon bau yogurt walaupun aku ambil turmeric and yogurt. Walaupun boleh untuk muka, tapi aku cuma pakai di badan saja sebab scrub ini memang likat.


Price : Rm10++
Features : Scrub only
Usage : Face and body
Packaging : Plastic Jar
Texture and finishing : Moderate Exfoliation and easy to remove
Repurchase :  Yes

Bio Aqua Almond Bright Skin Body Scrub

Inipon beli kat Shoppe dan tak suka sangat sebab dia jenis gel dan biji biji tu tak banyak pon. Bau almond dia pon macam almond bakar macam tu.


Price : Rm5++
Features : Scrub only
Usage : Body only
Packaging : Plastic Jar
Texture and finishing : Gel and easy to remove
Repurchase :  No

Sumber Ayu White Body Scrub

Antara semua scrub, ni yang paling best sebab murah, bau best, scrub pon best. dalam gambar tak nampak kan biji biji tu tapi sebenarnya biji biji tu halus dan memenuhi scrub itu. So bila sapu tu rasa best saja sental badan. Scrub dia pon tak kasar so bolehla gonyoh kuat kuat pon.


Price : Rm5++
Features : Scrub only
Usage : Body only
Packaging : Plastic Jar
Texture and finishing : Moderate Exfoliation and easy to remove
Repurchase :  Yes

Good Virtues Co. Brightening Facial Scrub

Aku pernah cuba GVC Body Scrub dalam entri ini aku ada review dan body scrub memang best. Tapi facial scrub tak best sebab jenis yang krim dan berbuih. Aku tak berapa suka kalau scrub itu berbuih sebab rasa pelik kat muka. So akupon guna kat badan sebab nak perabih.


Price : Rm10++
Features : Scrub only
Usage : Face only
Packaging : Squeezable plastic tube with a flap cap
Texture and finishing : Creamy and foamy
Repurchase :  No

Nano White Fresh Anti Dullness Scrub

Nano White Fresh scrub ok juga bagi aku dan scrub dia memang kasar so kalau korang nak pakai kat badan pon okay. Texture dia macam St Ives Apricot dah bagi aku sebab deep exfoliation so jangan nak sental kuat sangat bila pakai ya.


Price : Rm16++
Features : Scrub only
Usage : Face and body
Packaging : Squeezable plastic tube with a flap cap
Texture and finishing : Deep Exfoliation and easy to remove
Repurchase :  Yes
Thank you for reading. Have a nice day :)

No comments: