Wednesday, June 9, 2021

Nano White Fresh

Assalamualaikum

Tahun lepas start aku guna Nano White Fresh dan so far ada certain products sesuai dengan kulit aku. 

Apa beza Nano White dan Nano White Fresh?

- Nano White more to adult skin, skincare range pon lebih banyak.
- Nano White Fresh more to teenager skin, focus lebih pada oily and acne prone skin.


Aku dah kategori adult tapi still guna Nano White Fresh sebab kulit muka aku oily, depends pada jenis kulit muka korang.

Milk Cleanser


Cleanser dia okay, jenis berbuih dan tahan lama.

Toner : Miracle Mist


Miracle Mist ialah first produk Nano White Fresh yang aku guna dan aku jatuh cinta sebab toner dia 9 in 1. First aku suka sebab dia dalam spray bottle, size dia just nice dan toner ni boleh jadikan sebagai facial mist.

Anti Dullness Scrub


Scrub dia agak kasar dan bila korang pakai jangan scrub terlalu kuat sebab nanti mengelupas. Aku cadangkan pakai scrub seminggu sekali saja atau 2 minggu sekali sebab Nano White Fresh Scrub ini memang deep exfoliation

Deep Cleansing Charcoal Mask


Charcoal Mask dia tak berapa nak sesuai sangat dengan kulit muka aku, sebab bila aku pakai dia macam gatal rupanya ada paraben. Dah nak habis baru perasan tau. Tapi mask ini seminggu sekali saja pakai. 

Tak semua NW Fresh ada paraben, so far yang aku jumpa Charcoal Mask dan Mattfying Mostrizer. Depends pada kulit korang, kalau kulit boleh handle, just proceedla.
Thank you for reading, pen off :)

No comments: